Як робиться справжній рахат-лукум?
Виливаємо гарячий рахат–лукум у форму. Відправляємо лукум остигати на 5-6 годин, а ще краще залишаємо його у спокої на ніч. Коли десерт добре застигне, він стане схожим на гуму. Густо присипаємо робочу поверхню сумішшю цукрової пудри та крохмалю (по 0,25 склянки), а потім викладаємо на неї готовий рахат–лукум.
Чим відрізняється лукум та рахат-лукум?
Чим рахат-лукум відрізняється від лукуму? – Жодної різниці немає, крім назви. У різних регіонах лукум називають по-своєму. У Туреччині – «лукум», у країнах колишньої Югославії та Росії – «рахат-лукум», у Греції та на Кіпрі – «люкумі».