Незрілі банани містять багато крохмалю, що є джерелом енергії. У них практично немає фруктози та глюкози, вони багаті на клітковину і сприяють здоров'ю кишкової флори. У незрілому банані втричі більше калію, що відповідає за здоров'я нервової системи, роботу серця та регулювання тиску, зростання м'язів.17 Jul 2021
Зелені плоди містять більше калію і вітаміну З, можуть «в'язати рот», оскільки крохмаль у яких ще перетворився на цукор, отже, глікемічний індекс у яких нижче, ніж у стиглих. Однак у міру дозрівання у бананах накопичуються корисні антиоксиданти, а також збільшується калорійність.
Перестиглі банани містять достатньо антиоксидантів, щоб уповільнити пошкодження клітин, спричинене внутрішніми порушеннями та вільними радикалами. Це допомагає знизити ризик різних захворювань. Знижують кров'яний тиск.
У зелених Банани багато клітковини, пектину, калію, вітамінів А, С, B6. Харчові волокна нормалізують роботу кишечника, допомагають знизити рівень цукру на крові. Вітамін A корисний для органів зору. Калій нормалізує серцевий ритм, підтримує водний баланс організму.