Картопля смажена містить 35,1 г вуглеводів у 100 г продукту, це приблизно 52% усієї енергії з порції або 140 кКал. Калорійність – 265 кКал. склад смаженого картоплі: жири – 12,52 г, білки – 3,00 г, вуглеводи – 35,11 г, вода – 47,25 г, зола – 2,12 г.
Перед тим як смажити картоплю, рекомендується очистити її та потримати у воді від 1 до 2 годин. В результаті в картоплі зменшиться кількість крохмалю, у смаженій картопля скоротиться вміст акриламіду. Не рекомендується смажити і запікати картоплю до коричневої скоринки, досить обсмажити до золотистого кольору.
Вживання смаженого картоплі може стати проблемою для травної системи, оскільки викликає тяжкість та дискомфорт у шлунку. Сіль, яку додають у смажену картоплю, є приводом для підвищення артеріального тиску та збоїв у роботі серцевого м'яза.