Морепродукти Рапани – «Незвичайний смак! Щось середнє між мідіями, кальмарами та печерицями!» | відгукиFeb 13, 2019
Потрібно або розколоти раковину, вийняти молюска, відокремити і викинути все, окрім білого м'яса – ноги, яку варто їсти. Або можна на хвилину опустити раковину в киплячу воду, тоді молюски буде простіше витягнути. Очищене м'ясо можна готувати – зазвичай роблять шашлик.
Коли потрошиш – ПОНЮХАЙ кожен (рапан пахне СТРОГО морським піском та йодом) Інші відтінки – шлях до унітазу. Цей пункт і кип'ятіння ОБОВ'ЯЗКОВО, розкішне отруєння морепродуктом може закінчитися леталь-фаталь.
— Рапани можна їсти навіть сиримиЦе дуже корисно для чоловіків, — каже Андрій. — їдять вони, як насіння. Розкриваєш раковину ножем і вишкрібаєш молюска звідти. Дорослий чоловік може легко з'їсти до п'яти кілограмів мідій.